Kuster olie Duurzaamheid
Image module

LNG

LNG is een afkorting van liquefied natural gas. In het Nederlands: vloeibaar (gemaakt) aardgas.LNG is een fossiele brandstof en ondanks dat het schoner is dan de conventionele brandstoffen, mag het niet als volledig ‘groen of duurzaam’ worden beschouwd. Deze stap kan gezet worden door gebruik te maken van bio-LNG. Bio-LNG, ook wel LBM (Liquified Bio Methane) genaamd, wordt gemaakt van biogas.

Lees verder

CNG Groengas

Groen gas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar.Rijden op CNG betekent een CO2-reductie van 80% ten opzichte benzine en 75% ten opzichte van diesel. De verbranding van CNG is veel schoner dan van diesel en de uitstoot van NOx en fijnstof daardoor veel lager.

Lees verder
Image module

GTL

GTL is de afkorting voor Gas To Liquid (van gas naar vloeibaar). Het is de vloeibare dieselbrandstof die op synthetische wijze wordt verkregen uit aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die in ruime mate voorhanden is. Het produceren van GTL gaat volgens het zogenaamde Fischer-Tropsch-procedé. Een systeem uit de jaren twintig van de vorige eeuw dat van aardgas een zeer zuivere diesel maakt: een ultra schone brandstof.

Image module