Vanaf 2de week januari 2018 kunnen klanten ons tankstation in Doetinchem aan de Wijnbergseweg de nieuwe brandstof Ssynfuel+ tanken. Dit is een duurzame diesel die honderd procent fossielvrij is en fors minder CO2 uitstoot. Door gebruik van deze brandstof, die volledig van restafval is gemaakt, kan dus een forse uitstootreductie gerealiseerd worden.

Ssynfuel+, het beste van twee werelden
Het milieu is gebaat bij een herwinbare dieselbrandstof met minimale emissie en CO2-uitstoot, maar ook duurzaam voor bodem en oppervlaktewater. De moderne dieselmotoren vragen om een technisch hoogwaardige dieselbrandstof met langdurige kwaliteitszekerheid voor een betrouwbare bedrijfsvoering en duurzaam voor techniek.

Image module
Image module

EN15940 genormeerd
Ssynfuel+ is een EN15940 genormeerde brandstof. Hiermee zijn constructeurs beter in staat om te bepalen of de Ssynfuel+ gebruikt kan worden in hun motoren met behoud van garantie. Voor de gebruiker is het een garantie van een voortdurend hoogwaardig kwalitatief product. Een zeker gevoel.

Bacteriewerend
Ssynfuel+ is een droge brandstof. Dat houdt in dat het vrijwel geen waterdeeltjes bevat. Hiermee is de kans op bacteriegroei minimaal. Verder bevat het geen biobrandsto en, waardoor de kans op bacteriegroei ook vermindert.

Blauw gemarkeerd
Ssynfuel+ is gemarkeerd met een blauwe kleur. Hiermee onderscheidt het zich van de blanke diesel en benadrukt dit het milieuvriendelijke en schone karakter. Daarnaast werkt het ook preventief tegen diefstal.

Winterbestendigheid
Ssynfuel+ is het hele jaar door winterbestendig. Dit is een zorg minder voor uw logistieke afdeling. Geen ongewilde stilstand meer door bevroren dieselproducten. De Future Fuels-producten zijn altijd beveiligd op -200C of lager.

Herwinbare grondstoffen
Ssynfuel+ wordt volledig geproduceerd uit herwinbare en duurzame grondsto en, zoals plantaardige afvalolieën en -vetten. Deze grondsto en voldoen aan het ISCC-keurmerk. Door een uniek procedé wordt een hoogwaardige en stabiele dieselbrandstof geproduceerd op synthetische basis.

ISCC-EU gecertifceerd
Ssynfuel+ wordt geproduceerd en geleverd met een BDS document. ISCC-EU ziet erop toe dat de Europese richtlijnen, met betrekking tot duurzame brandsto en, van de Renewable Energy Directive’s (RED), worden nageleefd:

Banner image
Klimaatneutraal
Onze Ssynfuel+ is klimaatneutraal!
Als er zich een hoog gehalte aan CO2 in onze dampkring bevindt, verandert deze in een isolatiedeken. Hierdoor wordt de aarde warmer dan wenselijk is, met alle gevolgen van dien. In Nederland verbruiken we op jaarbasis bijna 7 miljard liter diesel. Dit resulteert in een toename van 20 miljard kilogram CO2 per jaar!
Banner image
Brandstofbesparing
Tot wel 10% brandstofbesparing
Onze duurzame dieselbrandstoffen beschikken over een hoge kwaliteit, een grote productzuiverheid en een hoog cetaangetal. Dit resulteert in een betere benutting van de beschikbare energie. Hierdoor ontstaat minder emissie en een beter rendement.
Banner image
Fossielvrij
Onze Ssynfuel+ is fossielvrij!
Kuster Olie investeert in duurzaamheid. Dit is van essentieel belang om de klimaatverandering tegen te gaan. Onze duurzame dieselbrandstof Ssynthfuel + is fossielvrij. Er wordt dus geen aardolie of aardgas als grondstof gebruikt . Daardoor is er ook geen sprak van bodemdaling of aarbevingingseffecten.
Banner image
Herwinbare grondstof
Onze grondstof raakt nooit op
Een groot deel van de benodigde grondstoffen van onze duurzame dieselbrandstoffen zijn herwinbare grondstoffen. Een voordeel is dat herwinbare grondstoffen zorgen voor minder delstoffen. Weet u hoeveel m3 aan gas de afgelopen honderd jaar uit onze aardbol is gehaald?
Banner image
Emissie-arm
Emissiereductie van 30 – 70%
Een motor die diesel verbruikt, produceert vervuilende uitlaatgassen. Onze duurzame dieselbrandstoffen verminderen deze schadelijke uitstoot bij oudere auto's tot wel 70%. In moderne en veel schonere dieselmotoren reduceren onze dieselbrandstoffen nog steeds deze uitstoot to 30%.
Banner image
Biologisch afbreekbaar
synfuel+ is volledig biologisch afbreekbaar
Bij onbedoeld morsen van dit product, wordt het door bodemleven omgezet tot voor de natuur onschadelijke componenten. Het veroorzaakt geen schade aan natuur of milieu.
Banner image
Afvalvermindering
100% afvalvermindering
'Food for Fuel' is een onacceptabele toepassing. Daarom worden onze duurzame grondstoffen gewonnen uit plantaardige afvaloliën. Deze oliën hebben eerst hun toepassing gehad in de voedselbereiding. De afvalproducten, die hiervan overblijven en afgevoerd moeten worden.
Banner image
Winterbestendig
Het hele jaar door winterbestendig
Onze duurzame dieselbrandstoffen zijn het hele jaar winterbestendig. Dit is een zorg minder voor uw logistieke afdeling. Geen ongewilde stilstand meer door bevroren dieselproducten.